فوت کوزه گری زرشک پلو با مرغ مجلسی

فوت کوزه گری زرشک پلو با مرغ مجلسی این دستور پخت زرشک پلو واقعا فوق العاده است. مزه اش حتی از نوع رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش همه از مزه و عطر اون تعریف خواهند کرد!

مواد اولیه:

آبلیمو (تازه) 4 قاشق غذاخوری

برنج 6 پیمانه

زرشک 1 و نیم تا 3 پیمانه

گلاب به میزان لازم

شکر (بستگی به ذائقه) 1تا5قاشق غذاخوری

خلال بادام به میزان لازم

زردچوبه 2قاشق چایخوری

برگ بو 5 عدد

پوست پرتقال 1 عدد

خلال پسته به میزان لازم

زعفران (هر چه بیشتر بهتر) به میزان لازم(حدودا 1پیمانه)

مرغ 1 عدد

چوب دارچین (بزرگ) 1 قطعه

هل 3 عدد

کره به میزان لازم

آب پیاز 1 لیوان

کرفس 3 ساقه

زنجبیل (متوسط) 1 قطعه

هویج 2 عدد

رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری

لیمو ترش 2 عدد

فلفل دلمه ای 2 عدد

پوست نارنج 1 عدد

طرز تهیه:

-1در ابتدا پوست پرتقال و نارنج رو کاملا از قسمت سفید جدا کنید چون باعث تلخ شدن پوست همون قسمت سفید هست. بعد اونها رو 3مرتبه با آب بجوشونید و آبکش کنید و بعد داخل آب سرد بریزید و 24ساعت داخل یخچال یا جای خنک قرار بدید و چند بار هم آبش رو عوض کنید و بار آخر 2قاشق شکر و کمی گلاب هم داخل آب بریزید تا خوشمزه تر بشه.

 -2مرغ رو پاک کنید و بشورید و اجازه بدید کامل خشک بشه یک ظرف در دار انتخاب کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه رو اضافه کنید تا کمی از خامی بیوفته و بعد شعله رو خاموش کنید.توجه داشته باشید نیازی به سرخ کردن زردچوبه نیست چون ممکنه تلخ بشه.حالا فلفل دلمه ای،هویج و کرفس رو درشت خرد کنید.مرغ های تکه شده رو روی زردچوبه قرار بدید طوری که فقط یک لایه باشن و روی هم چیده نشن! این نکته بسیار مهمه!

-3حالا همه مواد رو لا به لای مرغ قرار بدید طوری که همه جا پخش بشن مثلا چوب دارچین رو ریز کنید تا همه جا باشه و لیمو ترش رو هم حلقه کنید و لا به لای مرغ ها قرار بدید و در انتها یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و در ظرف رو کاملا چفت کنید و بعد بذاریدش توی یخچال.زعفران هرچه بیشتر باشه بهتره برای یک عدد مرغ به نظرم حتی تا 1پیمانه زعفران آب شده هم بریزید خوبه!

-4مواد شما میتونه از حداقل 4ساعت تا 24ساعت داخل یخچال بمونه و به نظر من اگر از شب قبل بذاریدش داخل یخچال خیلی خوشمزه تر میشه.بعد از مدت زمان استراحت مرغ اون رو روی شعله بسیار ملایم قرار بدید و حواستون باشه نیازی به ریختن آب اضافه نیست.

مرغ های رستورانی هیچ وقت آبدار نیستن و سس اونها جدا طبخ میشه.برای تهیه سس مرغ رب گوجه فرنگی رو با کره داخل ظرف کاملا تفت بدید و به اون مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید.وقتی مرغ شما بعد از 1ونیم تا 2ساعت پخته شد مواد اضافی رو ازش جدا کنید و آبش رو بگیرید و اون رو با سس مخلوط کنید.

تهیه و گردآوری : گروه آشپزی پرداد / منبع : برترینها

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه